Spinaziewafels

Gepubliceerd op 28 maart 2024 om 16:23

Spinaziewafels

Met Pasen in het vooruitzicht maakte ik deze heerlijke wafels met spinazie. Ze zijn een gezond ontbijt, lunch of tussendoortje. Super lekker voor de paasbrunch! 

 

Ik maakte ook nog andere soorten wafels: zoals pompoenwafels, rode bieten wafels en zelfs chocoladewafels. Door ze samen op een schaal te leggen, wordt het een heel gezellig kleurig geheel!

 

Heb jij nog andere ideeën voor wafels? Ik ben super benieuwd. Deel ze hieronder in de reacties. 

Geschikt bij het afvallen

Inmiddels heb ik een hele reeks met wafels uitgeprobeerd. Ik zal de lekkerste hiervan ook delen bij mijn recepten. Voor dit recept koos ik voor spinazie met geraspte kaas. De kaas geeft het een lekkere hartige smaakt. Ook een zeer geschikt tussendoortje als je wilt afvallen.  

Door toevoeging van groenten meteen een stukje voedzamer en daarnaast gebruik ik altijd een volkorenmeel. De voedingsvezels zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel en leveren weer de nodige vitamines en mineralen. 

 

Wat heb je nodig voor deze Spinaziewafels:

Voor 6 kleine wafels

 

Benodigdheden:

Wafelijzer

 

  • 100 gram Spinazie uit de diepvries
  • 90 gram volkoren tarwemeel (of bijvoorbeeld havermeel, sorghummeel, boekweitmeel of een combinatie)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 50 gram geraspte kaas (30+)
  • peper

 

Hoe maak je deze spinaziewafels:

 

  1. Laat de spinazieblokjes ontdooien.
  2. Pureer vervolgens met een staafmixer.
  3. Meng de spinazie met het meel, bakpoeder, ei, kaas en peper.
  4. Verwarm het wafelijzer.
  5. Vet het wafelijzer in met een beetje olijfolie.
  6. Schep ongeveer een ijslepel beslag op het wafelijzer.
  7. Na ongeveer 5 minuten zijn ze klaar.

 

Beleg de wafels met gezond beleg:

    Deze heerlijke wafeltjes kun je beleggen met bijvoorbeeld zuivelspread, cottage cheese, kwark, kipfilet, gerookte zalm, 100% notenpasta of hummus. Leg daar nog wat stukjes komkommer, tomaat, radijs, paprika of bijvoorbeeld fruit.

    Gezond tussendoortje voor onderweg

    Neem de wafels mee voor onderweg of lekker voor de lunch in je broodtrommel in plaats van brood of crackers. Deze wafels zijn ook goedgekeurd door mijn kinderen, dus ook bij hen gaat er nu regelmatig een wafeltje mee in de broodtrommel. Dit vinden ze echt een feestje!

     

    Geen wafelijzer?

    Geen probleem, je kunt het beslag ook gebruiken om pannenkoekjes van te bakken. Misschien een beetje verdunnen met water of (plantaardige melk), zodat ze eerder gaar zijn. 

     

    Hoe bewaar je deze wafels:

    Afgesloten bewaren zijn ze nog wel 2 dagen houdbaar. Je kunt ze ook in de vriezer bewaren voor later gebruik. 

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.