Courgette pannenkoekjes
Ingrediënten:
2 porties
1 courgette
2 eieren
50 gram geraspte(Parmezaanse) kaas
60 gram havermeel of een volkoren meel
Peper en zout
Optioneel: teentje knoflook
Olie om in te bakken
Hoe maak je het:
- rasp de courgette en de kaas.
- Knijp vocht uit de courgette en doe in een beslagkom.
- Voeg de eieren, meel, kaas, peper en zout toe. Evt. Nog een uitgeperst teentje knoflook.
- Mix goed door elkaar.
- Verwarm olie in de de pan. Schep met een lepel hoopjes van het mengsel in de pan. Druk met een spatel een beetje aan.
- Bak tot goudbruin en keer om.
- Wanneer ze wat dikker zijn kun je ze op laag vuur nog even van binnen laten garen.
- Serveer met toppings zoals plakjes tomaat, avocado, cottage cheese of hummus.
Tip: maak een grotere hoeveelheid en bewaar 1 a 2 dagen in de koelkast en vries in voor later. Zo heb je altijd een gezond ontbijtje wat snel klaar is.
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties