Ontbijten met Carrot cake!
Ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag en liefst iedere dag iets anders. Hartig of zoet, verschillende granen en fruit of groente. Op deze manier profiteer je telkens van de verschillende voedingsstoffen. Allerbelangrijkste vind ik nog dat het vooral snel klaar moet zijn. Ik ben niet zo’n ochtendmens namelijk en je kent het wel die ochtendspits… snel, snel…
Deze gezonde carrot cake is daar een voorbeeld van. Door er wortel aan toe te voegen heb je meteen al een deel van je groenten binnen. Ook voor de kinderen een goede manier om alvast wat groente binnen te krijgen. De rozijntjes en banaan maken het toch lekker zoet. Combineer de carrot cake met kwark, nootjes en beetje fruit en je hebt een gezond en vullend ontbijt waar je de hele ochtend op vooruit kunt.
Voordeel is nog dat je dit eventueel ’s avonds al kunt voorbereiden en afgedekt in de koelkast kunt bewaren. ’s Ochtends paar minuten in de magnetron en klaar!
Je maakt het als volgt:
(voor 2 porties)
- 100 gram wortel
- 1 banaan
- 1 ei
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 tl kaneel
- 20-50 gram havermout per persoon
- 1 el gebroken lijnzaad per persoon
- Wat rozijntjes
Bereiding:
- Doe de banaan met de wortels, ei, speculaaskruiden en kaneel in de blender.
- Verdeel het mengsel over 2 schaaltjes of (theekopjes)
- Voeg de gewenste hoeveelheid havermout, het lijnzaad en rozijntjes toe aan de schaaltjes. Roer goed door.
- Zet voor zo’n 4-5 minuten in de magnetron op 600watt.
- Doe intussen vast de kwark, nootjes en wat fruit op een bordje
- Pas op: schaaltje is erg heet! Kiep om op het bordje.
Smakelijk! Jouw warme carrot cakje is klaar
Reactie plaatsen
Reacties