Blauwe bessen chia jam
Een heerlijke jam op basis van blauwe bessen, zonder toegevoegd suiker, voedzaam door vers fruit en chiazaad én binnen 10 minuten klaar!
Chia jam
Chia jam is hier favoriet! En zo snel gemaakt eigenlijk wil je daarna geen potje jam meer uit de supermarkt. Normaal bevat jam ontzettend veel suiker, soms wel tot bijna 60% van het potje. Een variant met minder suiker komt ook nog vaak in de buurt van zo'n 30%. Daarom maak ik deze graag zelf en hij is ook nog eens heel erg lekker en veelzijdig. Een schepje door de kwark, over een ontbijtmuffin of gewoon op een boterhammetje natuurlijk. Voor mij het liefst een combinatie met cottage cheese op een volkoren crackertje, bijna een gebakje!
Ik gebruik hier blauwe bessen, maar je kunt uiteraard ook ander (diepvries) fruit gebruiken. Maar dus snel klaar en dat vind ik altijd heel belangrijk. Hoe je het maakt, lees je hieronder:
Wat heb je nodig voor chia jam:
Voor 1 potje jam
- 300 gram blauwe bessen (kan uit diepvries)
- 2 el chiazaad
- Sap van halve citroen
- Beetje water
Hoe maak je chia jam met blauwe bessen:
- Was de bessen en doe ze in een pannetje water met een scheutje water (dit voorkomt dat ze aanbakken).
- Verwarm de bessen ongeveer 10 minuten en roer tussendoor tot dat ze goed zacht zeg. Prak de bessen met een vork, dan gaat het sneller.
- Voeg het chiazaad en citroensap toe en roer nog even paar minuten mee.
- Voeg het mengel in een schoon potje.
In de koelkast is deze blauwe bessen chia jam ongeveer een week houdbaar.
Houd jij ook zo van blauwe bessen? Kijk dan nog naar mijn andere receptjes zoals havermoutpap met blauwe bessen of een gezonde cheesecake
Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties